Війна в Україні
У Вільногірську попрощались з 22-річним солдатом Олександром Пєсковим, який загинув в бою на Луганщині

У Вільногірську попрощались з 22-річним солдатом Олександром Пєсковим, який загинув в бою на Луганщині

Вчора, 2 жовтня, у Вільногірську (Дніпропетровська обл.) провели в останню путь Олександра Пєскова. 28 жовтня він героїчно загинув у бою біля Андріївки (Сватівський район, Луганська обл.), захищаючи від російського вторгнення рідну землю, український народ.

Про це повідомляє міська рада Вільногірська.

«Сьогодні у нас день жалоби. Ми попрощалися з нашим земляком Олександром Пєсковим.

Низький уклін і велика вдячність воїну за стійкість, за відданість, за мужність.

Щирі співчуття матері Олександра Галині Адамівні, всім рідним, близьким, друзям, побратимам Героя. Пам’ять про нього залишиться назавжди у наших серцях», - написав міський голова Володимир Василенко.

Народився Олександр 30 вересня 2000 року. Був найменшою дитиною у багатодітній сім’ї. Вдома завжди допомагав мамі по господарству.

Навчався у загальноосвітній школі №2 у Вільногірську.

Після 9 класу здобував освіту у ДПТЗ «Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти» за спеціальністю «Машиніст екскаватора. Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування. Електрогазозварювальник».

І в школі, і в училищі характеризувався як дуже відповідальний, спокійний, старанний, працьовитий учень. Олександр ніколи не любив конфліктних ситуацій, відзначався гарними товариськими якостями, добропорядністю і людяністю.

Олександр брав активну участь у культурному та спортивному житті ЗДЦПТО. Навіть по закінченню навчання він неодноразово бував у навчальному закладі, не втрачав зв’язок із учнівсько-педагогічним колективом.

12 листопада 2021 року був призваний на військову службу за контрактом.

Солдат Олександр Пєсков служив першим номером обслуги мінометного взводу І мінометної батареї ІІ механізованого батальйону однієї з військових частин ЗСУ.

Виявивши стійкість та мужність, героїчно загинув у бою біля Андріївки Сватівського району Луганської області. Йому було всього 22 роки…

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув Андрій Скидан з Кам'янського;

2022-11-03 10:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин