Війна в Україні
В Вільногірську прощаються з 31-річним Дмитром Ракутою, який загинув, захищаючи Україну, на Луганщині

В Вільногірську прощаються з 31-річним Дмитром Ракутою, який загинув, захищаючи Україну, на Луганщині

Уродженець Вільногірська (Дніпропетровська обл.) Дмитро Ігорович Ракута служив у мотопіхотному відділенні мотопіхотного батальйону однієї з військових частин ЗСУ. У боях проявив себе як мужній і звитяжний воїн, як вірний син своєї країни. Боєць героїчно загинув під час виконання бойового завдання 2 листопада в районі Білогорівки Луганської області. 

Про це повідомляє міська рада Вільногірська.

«Невтішна для всіх нас новина: ще одна втрата на фронті, убитий ворогом ще один наш земляк, вільногірець – Дмитро Ігорович Ракута. До кінця залишившись вірним військовій присязі, загинув у бою за Україну в Луганській області. Наші щирі співчуття рідним та близьким воїна.

Безсмертна і вічна слава нашим Героям!», - написав міський голова Володимир Василенко.

Дмитро народився у Вільногірську в 1991 році. Навчався в загальноосвітній школі №5, потім у технікумі в рідному місті, далі – у Кам’янському. Здобув економічну спеціальність. 

Повернувся в Вільногірськ, працевлаштувався у філію «Вільногірський ГМК» АТ «ОГХК» помічником машиніста екскаватора на ГТВ. 

У вільний час захоплювався автосправою та музикою. 

Наприкінці лютого 2022 року розпочалась широкомасштабна російська агресія. 14 травня Дмитра призвали на військову службу.

Служив у мотопіхотному відділенні мотопіхотного батальйону однієї з військових частин ЗСУ. У боях проявив себе як мужній і звитяжний воїн, як вірний син своєї країни.

Дмитро Ігоревич Ракута героїчно загинув під час виконання бойового завдання 2 листопада в районі Білогорівки (Луганська обл.). До останнього дня, останньої хвилини свого життя воїн залишився вірним військовій присязі.

Вільногірська громада висловлює щирі співчуття батькам Дмитра - Людмилі Миколаївні та Ігорю Володимировичу, усій його родині, друзям, колегам по роботі, фронтовим побратимам. Кожна втрата – горе для всіх нас, невимовний біль. 

Вічна світла пам’ять Герою. Його ім’я навіки вписане не лише в історію міста, а й всієї країни. Низький уклін захисникові…

Поховають воїна на Алеї Слави міського кладовища.

Слава і шана Герою!

Читайте також: Життя в окупації: В лікарні Мелітополя кадирівець під дією наркотиків вистрілив в обличчя цивільному пацієнту;

2022-11-09 11:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин